top of page

Servis ( Pusat Jagaan Psikiatri )

Terletak di tengah-tengah Petaling Jaya, Selangor selama dua dekad, kami adalah penyedia perkhidmatan psikiatri yang paling komprehensif dan bebas di kawasan ini. Kakitangan yang penuh belas kasihan dan penyayang kami di pusat jagaan menyediakan tahap penjagaan yang tertinggi untuk semua individu yang datang melalui pintu kami yang mengidap pelbagai penyakit mental psikiatri.

 

Terima kasih kerana mempertimbangkan pusat jagaan kami semasa masa sukar ini anda atau orang yang dikasihi mungkin menghadapi. Ia adalah melalui program dan perkhidmatan khusus kami yang kami memenuhi keperluan pesakit dan keluarga mereka. Kami faham bahawa mendapatkan bantuan untuk penyakit mental boleh sangat menakutkan dan tertekan, jadi kami membuat keputusan anda lebih mudah dan lebih berkesan.

Kami Mempunyai Pesakit dengan pelbagai jenis penyakit mental, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

■Drugs Dependence

■Alcohol Dependence

■Manic Depresssion

■Schizophrenia

■Bipolar Disorder

■Mood Disorder

■Schizotypal Personality Disorder

■Mania
■Chronic Halucination

■Anxiety Disorder
■Alzheimer's Disease

■Hypochondriasis

■​Minor and Major

Depressive Disorder

■Physical Abuse

​■Panic Disorder

■Social Anxiety Disorder

Servis Kami

■ Pemantauan penduduk keadaan perubatan dan psikiatri
■Susulan appointment hospital

■ Mentadbir Ubat

■ Pengurusan Suntikan

■ Monitoring ( Blood Sugar Level for
Diabetic Patients)

■Kaunseling

■Rejimen Senaman

■Keselamatan Pesakit

■ Mandi Pesakit Bergerak

■Pemotongan Rambut dan Kuku

■Penukaran Lampin Dewasa

■ Memasak makanan segar

■Cucian pinggan mangkuk

■Laundri

■Kerja-kerja rumah general

Kami dilengkapi untuk mengendalikan pesakit yang ganas dan kita boleh mengambil pesakit dari rumah mereka.

Kami percaya bahawa PJ Mentalink  sepatutnya menjadi sebahagian daripada sistem penjagaan kesihatan lengkap yang akan membolehkan pesakit untuk mempunyai pemulihan yang lengkap. Kami mahu pusat jagaan PJ Mentalink untuk menyediakan pesakit dan keluarga mereka penyelesaian kepada isu-isu berikut: -​

 

KEMAMPUAN - Kami mahu PJ Home Mentalink untuk menjadi satu pilihan untuk penjagaan kesihatan yang berpatutan dengan mengurangkan keperluan untuk tinggal di hospital yang berpanjangan.

 

KEMUDAHAN - Kami mahu menjadikan ia semudah mungkin untuk pesakit mempunyai akses kepada penjagaan berkualiti Kami boleh membantu keluarga untuk menjaga  pesakit terurus di rumah mereka.

 

KUALITI HIDUP - Kami mahu untuk mengekalkan dan mengembalikan kualiti hidup untuk pesakit kami dan tidak membenarkan keadaan mereka untuk menghalang mereka daripada melaksanakan rutin harian mereka apabila mereka pulang ke rumah.

 

bottom of page